6:15 AM
0


    1 Намерете целта си (ринга) по-скоро: Приемане на навика да поглеждаме към ринга части от секундата по-рано ще подобри стрелбата ви, поради възможността мозъкът ви да асимилира разстоянието до фокуса.
  2 Винаги задържайте крепящата топката ръка в позицията в която е била. Това просто правило ви помага да задържите правилна баскетболна поза през цялото време.
  3 Завършвайте изтрела с мека китка (не е проблем и да сте хетеро докато го правите :) ). Добър начин да следите за това е китката да пружинира след достигане на пределната си точка в края на стрелбата.
  4 Използвайте много-цветна топка за да подобрите/следите ротацията по време на тренировка.
  5 Ако не умеете не се старайте да среляте след пикова точка на отскока ви.
  6 Спрете да мислите за механиката на стелбата си по време на игра. Това се върши само в определени части на тренировката.
  7 Не се фокусирай върху това каква част от стрелбите са успешни и каква не. Просто играй играта с минималка критика докато тя се случва.
  8 Дъгата по време на изтрел е от голямо значение - при 35 градусова дъга на тректорията на топката имате 7 см аванс за грешка. Докато при дъга от 45  те са 14 см. Намерете баланс тъй като прекалената дъга води до проблем в изчисляване на разстоянието.
  9 Застанете с приятел на фал линия на игрище на разстояние от около 8 м и подавайте топката като се опитате тя да попада близодо него и върху линията.
  10 Тренирайте баланс по време на стрелба чрез стелба на топката с отскок от място като целите да се приземите на същото място от което отскачате.
  11 Запишете се по време на стрелба и прегледайте записа - ще бъдете изумени от ползите и промените които може да направите.
  12 Поправете лошите навици като след като усетите че , да речем не задържате насочващата ръка, по време на изстрела направите повторение на ситуацията без топка.
  13 При поемане на топка за срелба винаги задържайте топката над ханша в готовност. Всичко друго е ненуйно изминато разстояние и загубено време.
  14 Старайте се всяка стрелба да включва плавно и завършено движение - от поза на крака, позиция на топка над ханш, задържане на потка в позиция за стрелба и насочване с помощна ръка.
  15 50 стелби на разстояние 3-4 м о коша преди всяка игра

   Остава да използвате с постоянство прочетеното и на игрището.
   Не е лошо да оставите един кометар под статията, за да съм наясно дали има смисъл да продължавам и полезен ли съм на някого с това :)








Next
This is the most recent post.
Previous
This is the last post.

0 comments:

Post a Comment